הוצאות ספרים בישראל

אם הגעתם לעמוד הזה, סביר להניח שאתם נמצאים בתהליך של כתיבת ספר או שאולי אפילו כבר סיימתם בחריצות לכתוב את הספר שלכם ואתם מעוניינים לקבל מידע לגבי הוצאות ספרים בישראל כדי שתוכלו להוציא את הספר שלכם לאור, כאן בארץ, או אפילו בחול. אין זה משנה איזה ספר כתבתם: רומן, פרוזה, ספר שירה, בישול, מדע בדיוני או ספר עיון, בכל מקרה קיימות שתי אפשרויות להוציא את הספר שלכם לאור כאן בישראל ובכלל, באופן כללי.

  1. ספר מודפס שהמטרה שלו היא להימכר בחנויות הספרים
  2. ספר אלקטורני שהמטרה שלו היא להימכר בחנויות האינטרנטיות הפזורות ברחבי הרשת
  3. שילוב של שתי השיטות גם יחד: תפוצה ברחבי הרשת לצד בחירה של אחת מהוצאות ספרים בישראל במטרה להפיץ את הספר בחנויות הפזורות בארץ

הוצאות ספרים בישראלמתי תוכלו לפנות אליהם?

במידה ואתם לא סופרים מוכרים עם שם ומוניטין שכבר מכרו בעבר ספרים, סביר להניח שרוב הוצאות הספרים בארץ, לא יסכימו להפיץ עבורכם את הספר.

במצב כזה, תצטרכו לקחת על עצמכם את העלות של הוצאת הספר לאור. כדאי לדעת שעם קצת עבודה ומחקר, בהחלט ניתן להוזיל עלויות בתהליך ההוצאה, למרות שלא תקבלו תמיכה מאחת מהוצאות הספרים בישראל. זכרו! הספר שלכם הוא מוצר כמו כל מוצר אחר ויש להשקיע בתהליך השיווק והפרסום שלו כי גם כאשר הוא הגיע למדפי הספרים, הוא לא יימכר מעצמו סתם כך.

הוצאת ספר לאור – מה כדאי לבדוק?

הדבר הראשון שתצטרכו לעשות זה לבחון עלויות של הוצאת הספר בכמה הוצאות שונות. סביר להניח שתגלו כי קיימים פערים די גדולים בין ההוצאות השונות, לכן כדאי לכם להתמקד בשתיים או שלוש מההוצאות עם ההצעות הזולות ביותר.

בנוסף, לאחר שבדקתם את עניין המחיר, שווה לברר קצת יותר לעומק לגבי ההוצאה הזו ולבחון כמה ספרים היא כבר הוציאה לאור. במידה וההוצאה הוציאה רק כמה ספרים בלבד, שווה לעבור להצעה הבאה. יחד עם זאת, שימו לב לסגנון הספרים שעומד מאחורי ההוצאה, על עטיפות הספרים והדבר החשוב ביותר שעליכם לבחון הוא מה קורה עם הספר שלכם בתום תהליך ההפקה שלו.