
מה לעשות, וכולם מחפשים את הכסף שלכם. חברות הביטוח אינן יוצאות מן הכלל, אלא בכך שהן מחייבות אתכם לרוב בחשבונות שמתארכים לכל החיים, או לפחות לתקופה ארוכה. ביטוח חיים, ביטוח משכנתא, ביטוח לרכב, ואפילו ביטוח אובדן כושר עבודה, כל אלו עולים לא מעט, ומצטברים לסכומים גבוהים למדי מדי חודש. כאן נכנס הר הביטוח לפעולה.
השירות מאפשר לכם למצוא בצורה מסודרת איזה ביטוחים אתם משלמים, כולל ביטוחים שחתמתם עליהם בעסקה טלפונית לפני כמה שנים, וכבר מזמן שכחתם מהם, או שהתרגלתם לראותם בשורת החיובים החודשית. המפגש עם רשימת הביטוחים המלאה מאפשר הבנה ישירה וברורה כמה כסף אתם משקיעים בביטוח מדי חודש, וכמה ממנו הוא על כפילות ביטוחית.
כמה נתונים "מפחידים" על הר הביטוח
ובכן, הנתונים הללו יראו לכם עד כמה ניתן לחסוך כשעושים מהלך עם הר הביטוח, ותוך כדי להבין עד כמה סביר להניח שאתם בקבוצה הגדולה שמשלמת יותר מדי כסף מדי חודש על ביטוח:
- כפל ביטוחי בישראל – ככל הנראה ישנם למעלה משישה מיליון מקרים של כפל ביטוחי, מה שאומר שכנראה גם אתם משלמים פעמיים על אותו הביטוח בדיוק.
- סכומים אסטרונומיים שיורדים לטמיון – מספר מזעזע של לא פחות מ-3.5 מיליארד ₪ בשנה מכספי הציבור הישראלי יורדים לטמיון מדי שנה על הכפל הביטוחי הנ"ל.
- ביטוח משכנתא מוגזם – דוגמא לביטוח שכזה הוא דווקא בעסקה הגדולה ביותר של מרבית הישראלים, רכישת דירה במשכנתא, ובישראל ככל הנראה לפחות 15% מציבור בעלי הדירות משלמים ביטוח משכנתא כפול!
אבל איך זה קורה?
- איך קורה שיש כפל ביטוח? ובכן, עשיתם ביטוח שהייתם צריכים, ואז, בשלב זה או אחר, שכבר שכחתם מזה, קיבלתם שיחה מחברת ביטוח. הנציג מסביר לכם שזו הצעה ייחודית רק לעשרים וארבע השעות הקרובות, וזה ביטוח שבקרוב לא יהיה זמין יותר, ושזה הכיסוי הרחב ביותר במחיר המשתלם ביותר. והנה הסכמתם לעוד ביטוח, למרות שכבר יש לכם.
- איך קורה שמשתחררים מזה? אין קל מזה. הר הביטוח מגיש לכם על מגש של כסף את רשימת כל הכסף שאתם מוציאים במיותר, ואתם בוחרים בתבונה מה לנפות, ומה נשאר.