
חג הפורים מתקרב בקצב מהיר ואיתו גם התחפושות, משלוחי המנות ומאכלי החג המסורתיים. רבים לא יודעים אבל לפורים יש מאכלים רבים מלבד אוזני ההמן המסורתיות. אז אילו מאכלים נאכל בחג הפורים הקרוב?
המאכל הפופולרי ביותר בפורים הם אוזני ההמן. אוזני ההמן ידועים בעיקר בזכות המן הרשע, הידועים לפי צורת אוזניו. בנוסף לאוזני ההמן המסורתיים יש עוד הרבה מאכלים מסורתיים בפורים אמנם פחות פופולרים ופחות מוכרים אך טעימים לא פחות.
מאכלים לפורים
עם כניסת החג ניתן לראות את הילדים רצים ברחובות עם משלוחי מנות ותחפושות ואת שולחן החג מתחיל להתמלא בכל טוב. משפחות רבות משתמשות במתכונים לפורים העוברים מפה לאזן בין אם לבת ולכן רוב המתכונים אינם מוכרים. להלן מספר מאכלים מומלצים שתרצו להכין בחג הפורים:
- זלובי – הזלובי מגיע אלינו מהעדה הכורדית, זהו בצק שמרים ממולא בתמרים ומטוגן בשמן. הרבה אנשים חושבים שחג הפורים הוא החג של הפרג אך העדה הכורדית מוכיחה שאפשר לעשות את זה עם תמרים. העוגיות המטוגנות נחשבות למעדן בעדה הכורדית ויכולות להגיע כקינוח מושלם לסוף הארוחה.
- שבקייה – השבקייה הן לחמניות גדולות או לחילופין חלות קטנות קלועות המגיעות אלינו ממרוקו. בתוך הבצק אופים ביצה קשה. השבקייה מגיעה כמנת צד, כלומר, אוכלים אותה לצד המנה העיקרית כמו לחם. ניתן לטבול אותה ברוטב, חומוס, טחינה וכדומה.
- דבלה – עוגיה טריפוליטאית מיתולוגית. זוהי בעצם עוגיית בצק גדולה. את העוגיה מטגנים בשמן עמוק וטובלים בסירוף סוכר או ממתיק אחר. אמנם מדובר בעוגיה המשמשת כקינוח בעיקרה אך מאחר ומדובר במכאל יחיסית כבד מומלץ לאוכל אותו בנפרד כנישנוש צד.
- לחם קיפלי – לחם משובך שנכנס לספר מתכוני הפורים והגיע אלינו הישר מהונגריה. זהו לחם בצורת חצי סהר הבנוי מבצק עבה. הקיפלי יכול להגיע במגוון גירסות כגון מתוק, מלוח, עם אגוזים, צימוקים וכדומה.
למרות שיש עוד הרבה מאכלים ומתכונים מיוחדים לפורים אי אפשר לזנוח את המאכל המסורתי ביותר – אוזני ההמן. קבלו מתכון במיוחד לפורים של אוזני המן שאי אפשר להפסיק לאכול!
מתכון אוזני המן לפורים
מרכיבים למתכון:
200 גרם של חמאה איכותית.
שתיים וחצי כוסות מלאות של קמח לבן.
שקית שלמה של אבקת אפיה.
3 חלמונים.
חצי כוס סוכר לבן.
3 כפות מיץ תפוזים או לחולופין מים או חלב.
מילויי לאוזני המן:
שוקולד למריחה – נוטלה, שחר וכדומה
מילוי פרג קל טרי
תמרים
אגוזים
אופן הכנת המתכון:
- לערבב היטב את המצרכים לבצק, להוציא לצינון למשך חצי שעה במקרר או לחילופין למשך שעה בטמפרטורת החדר.
- ניקח את הבצק ונרדד לצורה של עלה. ניקח כוס ונדביק אותה לבצק על מנת לקבל צורה של עיגול. להניח את המילוי בכמות הרצויה על הבצק. יש להניח כמות מילוי קטנה על מנת שיהיה קל לסגור את הבצק.
- ניסגור את המילוי בצורה של משולש ונכניס לתנור בחום בינוני למשך כמה דקות עד שהתחתית מגיע לצבע זהוב.
- מקררים מעט את אוזני ההמן וניתן להגיש.
בתיאבון!