
ההחלטה להקים עסק היא נהדרת ולא רק ליזם, כי היא יוצרת מקומות עבודה והיא יוצרת פיתוח אזורי. עסק חדש מביא עמו צרכנים ואלה מביאים אתם את הארנק. או אז, מסביב לעסק, מתפתחים דברים נוספים. הפיצריה, הפיצוציה או אפילו מוכר הפרחים שמניח את סליו ליד העסק החדש בימי ששי. הבה ונראה, אם כן, מה צריך כדי שהעסק יקבל רישיון עסק ולא יפעל בעלמא. רישוי עסקים הוא צעד נבון של הרשות המקומית ועל כן הרשות המקומית מנסה לסייע ליזמים המבורכים מבחינתה. כך יצרו, למשל, תהליכים שמקצרים את הבירוקרטיה האיומה שעסקים בדרך לרישיון בעבר נאלצו להתמודד אתה. כך נוצרו מסלולים ירוקים שונים והיתרים זמניים שונים, איתם יכול העסק להתחיל את הדרך.
טפסים לפני קבלת רישיון עסק
הטופס המעניין הראשון הוא בקשה לקבלת מידע. העיריה נותנת מידע לגבי המיקום שעליו חולם היזם ומשפרת או מצננת עבורו את החלום. למשל, העיריה יודעת שבחלקה ליד החלום עתיד להיבנות בית דירות גדול. זה יתאים מאד לבית קפה חדש אבל לא יתאים בכלל לעסק שעניינו מוסיקה, לכן היא לא תתן למוסיקאי את הרישיון העסקי. ככלל, עסקים שמשמיעים רעש, כמו סטודיו למוסיקה או אולם אירועים, דורשים מתחם גדול משל עצמם כדי להסוות את הרעש. סטודיו קטן יכול להיבנות באזור תעשיה, למשל, שבו אין אנשים בשעות הערב והלילה ובעלי הסטודיו יכולים לחרוק על מיתרי הגיטרות החשמליות ולזייף כאוות נפשם, מבלי ששכנים רגישים יפריעו להם ליצור ומבלי שיפריעו לשלוות המדשאות שליד הבתים. אלה יקבלו רישיון עסק באזור התעשייה.
אחרי הבקשה לקבלת מידע או אפילו בלעדיה, אפשר להגיש בקשה להיתר הקמת העסק ולקבלת רישיון עסק. כאן נדרשת גם התכנית האדריכלית והדברים מופנים לוועדה המאשרת או לא מאשרת את החלום היזמי המבוקש. אפשר לערער על החלטותיה, אגב, כמו בכל הליך דומה.
כאמור, העיריות והרשויות המקומיות מקדמות בברכה רישוי עסקים ויש להן אינטרס ברור. לכן הן מסייעות ליזמים במקרים רבים וינסו לעזור לו גם מול רשויות אחרות, בהליך של קבלת הרישיון לעסוק בחלום שלו.