פרוסטטה סרטן

סרטן הערמונית, הנקרא גם פרוסטטה סרטן, הוא סוג נפוץ של סרטן המשפיע על גברים, במיוחד באזור הבלוטה. בלוטה זו אחראית על ייצור נוזל הזרע והיא ממוקמת מתחת לשלפוחית השתן, ליד פי הטבעת. ברוב המקרים, במצבים של פרוסטטה וסרטן, התהליך הינו איטי. הסרטן גדל לאט ולא עלול לגרום נזק משמעותי. עם זאת, סוגים מסוימים עשויים להיות אגרסיביים ולהתפשט במהירות ולכן ברור מדוע הם דורשים טיפול רפואי מידי. חשוב להבין: יש משמעות אדירה, כמו בכל סוגי הסרטן, לאבחון מוקדם. לכן, בכל מצב שבו אתם מרגישים שינוי כלשהו או חשד, רצוי מאוד לפנות אל רופא שזו המומחיות שלו ולדבר איתו על הדברים. הוא ישלח אתכם לבצע את כל הבדיקות הנדרשות וכך ניתן יהיה לאבחן מצבים כאלה כבר בתחילת התהוותם. 

הכול על אבחון פרוסטטה סרטן

אבחון פרוסטטה סרטן מתחיל בדרך כלל בבדיקת דם הנקראת בדיקת אנטיגן ספציפי לערמונית (PSA). רמות גבוהות של PSA בדם עשויות להצביע על נוכחות של תאים סרטניים. עם זאת, חשוב לציין כי רמת PSA גבוהה זה לא בהכרח אומר סרטן. העניין הוא שיש עוד גורמים שיכולים להוביל לערך גבוה, כמו למשל: זיהום או ערמונית מוגדלת. במקרים מסוימים, ביופסיה עשויה להיות נחוצה כאשר רוצים להבין האם אכן מדובר על פרוסטטה ועל סרטן. במהלך הביופסיה, הרופא מחדיר מחט דרך פי הטבעת או פרינאום (האזור בין פי הטבעת לשק האשכים) כדי לאסוף דגימות רקמה קטנות מהערמונית. 

מה עושים אם זה אכן המצב?

אם בוצע אבחון והוחלט שאכן מדובר על פרוסטטה ועל סרטן, חשוב להבין שיש היום אפשרויות שונות של טיפול. כמובן שבחירת הטיפול במצב של פרוסטטה סרטן תלויה באופן ישיר במצב הסרטן ובשלב ההתפתחות שלו. בין יתר הטיפולים ניתן לראות אופציות כמו: ניתוח, הקרנות, טיפול הורמונלי, כימותרפיה ועוד. אומנם זה נכון שאיש לא רוצה לקבל תשובה אחרי ביופסיה ולגלות שהוא אכן חולה, אך זה בפירוש עלול לקרות. לדחות את האבחון זו עלולה להיות טעות חמורה שרק תחמיר את המצב ולכן חשוב ביותר להיבדק כמה שיותר מהר.